Republica Central Africana

Republica Central Africana

Sancțiuni Republica Centrafricană

În data de 31 ianuarie 2020 Consiliul de Securitate al ONU a adoptat Rezoluția 2507(2020) privind prelungirea regimului de sancțiuni instituit față de Republica Centrafricană, precum și a mandatului Comitetului de Experți.

Mai precis, prin intermediul acestei rezoluții, Consiliul de Securitate a decis că statele membre vor continua să prevină furnizarea, vânzarea sau transferul de arme și material aferent către Republica Centrafricană până la 31 iulie 2020. De asemenea, a decis să prelungească până la 31 august 2020 mandatul Comitetului de experți însărcinat cu asistența comisiei sale de sancțiuni din Republica Centrafricană.

Consiliul a instituit, de asemenea, o serie de excepții de la embargoul asupra armelor. Printre acestea s-au inclus:

  • livrări destinate exclusiv să sprijine Misiunea integrată Multidimensională de Stabilizare a Națiunilor Unite în Republica Centrafricană (MINUSCA) și misiuni de instruire desfășurate de Uniunea Europeană și Franța;
  • furnizarea de echipamente neletale și asistență destinată exclusiv susținerii procesului de reformă a sectorului de securitate;
  • livrări aduse în țară de forțele ciadiene sau sudaneze numai pentru utilizarea lor în patrule internaționale și
  • livrări de echipamente militare neletale destinate exclusiv uzului umanitar sau de protecție, printre alte câteva excepții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *